Kaposváron is lehet nagyot álmodni

Szerző: SZ.ZS.

Szerző: SZ.ZS.

Milyen sportot is lehet űzni Kaposváron?

Kaposvárnak megvannak a sajátos lehetőségei, mint például a Deseda, ami Magyarország egyik leghosszabb mesterséges tava. Rengeteg programlehetőség adatik meg a tónál. Kezdeném azzal, hogy körbe lehet biciklizni, sétálni vagy futni, ami 14 kilométert jelent. Nagyon jó páros vagy családi program. Személy szerint én szinte minden héten körbefutom, mivel felfrissít és abban az egy órában kikapcsol az agyam.

Kajakozásra is van lehetőség, a Desedán van is egy Csónakház, ahol én a mindennapjaimat élem. Nyáron ráadásul még tábort is szerveznek a gyerekeknek. Én szívből buzdítók mindenkit, akit érdekel a vízi sport, akár hobbiként, akár versenyszerűen, hogy próbálja ki a kajakozást. A vízen csend, nyugalom van és jó kikapcsolódás.

A Csónakház mellett található egy szabadtéri kondi park, ami jól fel van építve. Ha nem szeretnél konditerembe menni, akkor ez egy nagyon jó lehetőség a friss levegőn. Húzockodóval, tolockodóval és egyéb eszközökkel felszerelt.

Ha épp nem sportra vágysz, akkor meg tudod nézni a Látogatóközpontot a Desedán és bepillanthatsz a tó élővilágába. Ráadásul ha megéheznél akkor nem messze található egy strand, ahol finom lángost, melegszendvicset és üdítőket kínálnak.

A tó másik végében található a desedai Arborétum, ahol van lehetőséged sétálni, piknikezni, horgászni és gombászni. Télen a tónak ezen a részén fagy be a legjobban, és lehet rajta korcsolyázni is.

A városban minden gyerek számára biztosított, hogy iskolai keretek között megtanuljon korcsolyázni, akár megismerkedjen a hokival. Alsó tagozatban úszni is mindenki megtanul. Az utóbbi években gyarapodott a város egy nagy uszodával is (Csík Ferenc Versenyuszoda).

A Városligetben van lehetőséged futni, kosárlabdázni, kondizni, focizni vagy akár csak sétálni és kacsákat etetni, mivel egy kis tó is található ott. Nemrégiben elkészült az új atlétika pályánk is, ami nagyszerű időtöltés futáshoz esetleg egy fél órára is.

Az atlétika pálya mellett van az Aréna és a Kör csarnok, ahol röplabda és kosárlabda meccsek szoktak lenni. Mindig nagyszerű a hangulat. A Kör csarnok mellett van az RG csarnok, ahol lehetőséged nyílik kibrobálni a gimnasztikát és a küzdősportokat. RG csarnoktól nem messze, pedig a Jégcsarnok korcsolyázáshoz.

Ezenkívül edzőtermekkel van ellátva a város (például: Cutler Gym&fitness, Fitness Aréna Vörössport Fitness, LTP Gym). Ha nem szeretnél egyedül bele kezdeni, akkor tudsz különböző személy edzőkkel edzeni.

Az idősebbek számára is van program, mint például a Szenior Örömtánc. Ez egy hatalmas pozitívum számukra. A yoga is fantasztikus kikapcsolódás és nyújtás az ember számára. Szerencsére az is adott lehet itt számodra és rosszabb napokon még a lelkedre is nagy hatással lehet.

Hétvégi programnak ki tudsz ruccani a Balatonra egy jót kirándulni a Fonyódi kilátóhoz vagy átmenni megmászni a Badacsonyt. Fonyódon 2-3 éve megnyílt az A Konyhám Stúdiója, ahol a szakács Michelin csillagos, úgyhogy ha egy finomat szeretnél enni, akkor szívből ajánlom.

Kaposvárhoz közel szintén kirándulós program a Zselic vagy a Tókaji Parkerdő, ahol meg tudod sétáltatni a kis kedvenceidet is. Bőszénfán pedig állatokat is tudsz simogatni.

A szerzőről: Szerafin Zsófia

Szerafin Zsófia Sára vagyok, 19 éves, sportoló. Magamról röviden: 11 éve kajakozom, 13 éves korom óta válogatott vagyok. Első nagyobb versenyem az Olimpai Reménységek volt Csehországban, ahol párosban és négyesben is másodikak lettünk. 2022 májusában kijutottam az Európa Bajnokságra, ami júliusban, Dániában, Silkeborgban zajlott, ahol 19km-en Maraton Európa Bajnok lettem. 2022 augusztusában a VB válogatón ezüst érmet szereztem, ezzel kivívtam a VB indulási szereplést. Szeptember végén került sor a Világbajnokságra Portugáliában, Ponte De-Limaban, ahol szintén ezüst érmet szereztem. 2023 májusában régi nagy ellenfelemet leküzdve sikerült felállnom a dobogó legfelső fokára a Maraton Országos Bajnokságon. Júliusban Horvátországban, Slavonski-Bródban megvédtem Európa Bajnoki címemet. Augusztusban első helyezést értem el a VB válogatón és szeptember elején világbajnoki címet szereztem Dániában, Vejenben. Nagyboldogasszony Római Katolikus iskolában végeztem el gimnáziumi tanulmányaimat. 2023 májusában sikeres érettségit tettem. Jelenleg halasztok egy évet az egyetemen, addig is a sportra és önmagamra koncentrálok. 2023 októberében elkezdtem a Sport és Life Coaching képzést, mivel szeretnék segíteni a sportolókon vagy olyan embereken, akiknek nehézségei vannak az életben. Számomra nagyon sokat ad ez a képzés és kliensekkel is dolgozom már. Decemberben elvégeztem egy arcmasszázs tanfolyamot is, ami szerintem nagyon hasznos. A hobbim a sport. Szeretek síelni, minden évben ez egy téli program. Magtanultam lovagolni, ahol szabadnak érzem magam. Szeretek túrázni családommal, kedvencem, amikor a hegyekben tehenekkel körülvéve piknikezek szeretteimmel. Szeretek világot járni és új dolgokat kipróbálni.

Honlapunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. Adatkezelési tájékoztató ⮕