A DOLGOZZ KAPOSVÁRON Programról röviden

Szerző: B.L.

Szerző: B.L.

Munkáltatóként és a munkaerőpiacon tevékenykedő szolgáltatóként is felismertük, hogy a Kaposvár, Somogy megye (és természetesen az itt hirdetett pozíciók/hirdető vállalkozások) országos viszonylatban még nem jelentenek versenyképes alternatívát az álláskeresők számára.

A régióban tevékenykedő munkaadók szinte mindannyian küzdenek a munkaerőpiac kihívásaival.
Legyen szó fizikai, vagy magasan képzett szellemi dolgozóról, a térségben működő cégek rendkívül nehezen tudnak idecsábítani dolgozókat az ország más területeiről. HR tanácsadó és munkaerő-közvetítő szolgáltatóként, értékelve az általunk megszólított jelöltektől kapott visszajelzéseket, sajnos a legtöbb esetben a fent vázolt minta szerinti visszajelzést kapjuk: „Köszönöm a lehetőséget, de nem..”

A gazdaság átalakulása és az ezzel együtt járó munkaerőpiaci változások megfelelő hozzáállással
azonban esélyt adnak a változtatásra.
Kaposvári vállalkozásként hiszünk abban, hogy képesek vagyunk ezt a jelenséget kedvezően befolyásolni. És hisszük, hogy ez mindannyiunk érdeke, hiszen a megkezdett beruházások és a város gazdaságának fejlődése további jelentős munkaerő-szükséglettel jár!

Egy pozíció betöltésének nulladik lépése pedig minden esetben a régió/város „eladása” –> vagyis annak valós értékeken alapuló megmutatása!

Kaposvár egy nagyszerű és folyamatosan fejlődő város, megyeszékhely, közösség. Számtalan lehetőséggel, amelyeket muszáj megismertetni azokkal, akik kevés vagy tévess információk alapján törnek pálcát a város, a régió felett. Szeretnénk megmutatni meglévő értékeinket, valamint kulturális, gasztronómiai, tudományos, sport és társadalmi programlehetőségeket kínálni, amelyekkel bizonyíthatjuk:

Kaposvár megérdemel egy lehetőséget!

A városi értékek mellett természetesen szükséges fókuszba állítani az itt működő vállalkozásoknál található szakmai és karrier kihívásokat, lehetőségeket. Emiatt is számítunk a régió meghatározó vállalkozásainak együttműködésére.

A program mögött jelenleg is számos ötlet, elképzelés és érték van, de szándékaink szerint a következő időszakban folyamatosan fejleszteni szeretnénk. Egyrészt bízunk abban, hogy egyre több vállalkozás csatlakozik kezdeményezésünkhöz, másrészt a kapott visszajelzések és ötletek alapján hónapról-hónapra bővíteni szeretnénk. Oldalunk jelenleg is folyamatosan frissül, feltöltés alatt áll.

A projekt első szakaszát 6 hónapra tervezzük. Ezen időszak alatt a dolgozzkaposvaron.hu weboldalon bemutatott célközönségre szabott tartalommal, valamint a program által támogatott/létrehozott rendezvényeken keresztül, az általunk használt marketing eszköztár segítségével szeretnénk több tízezres látogatottságot elérni és egy pozitív tendenciát elindítani a meghatározott fókuszcsoportok körében.

A szerzőről: Bellai László

stratégiai vezető - Dolgozz Kaposváron | 50 éves múltam köt Kaposvárhoz, itt születtem és a családommal most is itt élünk. Vezetőként és tanácsadóként versenyképesség növelésével foglalkoztam. Tapasztalataimat kamatoztatva a termelő és a szolgáltató szektor szereplőit segítem. Célom, hogy partnereink felismerjék, az egyik legfontosabb érték egy sikeres vállalkozásban a megfelelő munkatárs, a szakértelem és az ember, aki mögötte áll.

Honlapunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. Adatkezelési tájékoztató ⮕